• Wat is het protectieplan en kom ik hiervoor in aanmerking?

  Wat is het protectieplan?
  Er zijn bepaalde factoren die je van te voren niet kunt inschatten. Denk hierbij aan een scheiding, ontslag, ziekte en of overlijden. We begrijpen heel goed dat je in deze vervelende situaties niet meer jouw maandelijkse leasekosten kunt/wilt betalen. Om je hierin te ontzorgen bieden wij het protectieplan aan. Dit plan zorgt ervoor dat jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend.

  Wil je meer weten? Neem dan zeker even de voorwaarden van het protectieplan door!

  Kom ik aanmerking?
  Natuurlijk, want we willen iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het protectieplan een contractoptie is. Dit betekent dat je €12 per maand betaalt om deze aanvullende ‘verzekering’ op te nemen in jouw leasecontract.

  Gebeurt er onverhoopt toch iets waardoor jij van jouw leasecontract af wilt, maar je hebt geen protectieplan afgesloten? Dan kun je het contract vroegtijdig beëindigen. Hoe dit werkt, lees je hier!

 • Ik of mijn medecontractant mag vanwege ziekte niet meer rijden, kan het leasecontract verbroken worden?

  Als eerste willen we jou beterschap wensen! Wanneer jij of jouw mede contractant vanwege ziekte een permanente rijontzegging heeft gekregen, kan het leasecontract ontbonden worden. Je kunt gebruik maken van twee mogelijkheden:

  • Het protectieplan
   Wanneer je voor deze contractoptie kiest, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en / of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Hierbij is het van belang dat je de rijontzegging schriftelijk kunt aantonen (e.g. middels een verklaring van een specialist).
  • Vroegtijdig stopzetten
   Wil je niet maandelijks betalen voor het protectieplan, dan kunnen wij jouw contract vroegtijdig opzeggen. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.
 • Mijn relatie is voorbij, kan ik in mijn eentje het gezamenlijke leasecontract overnemen?

  Dit mag, echter zijn wij wel verplicht om een nieuwe inkomenstoets uit te voeren. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij van de Stichting Keurmerk Private Lease jouw contract wijzigen. Deze wijziging is kosteloos voor jou wanneer jij hebt gekozen voor de contractieoptie Protectieplan. Heb je dit niet, dan rekenen wij hiervoor €198.

  Let op: de wijziging van het contract gaat in vanaf de eerste dag van de nieuwe maand. Volgens het de Stichting Keurmerk Private Lease is het niet mogelijk nadien het contract terug te zetten op jouw eigen naam.

  Meer informatie kun je vinden in onze protectieplan voorwaarden.

 • Mijn relatie is voorbij, kan ik van mijn leasecontract af?

  We hopen het voor jou niet, maar mocht jouw relatie onverhoopt toch voorbij zijn, dan gaan wij jou helpen. Er zijn twee mogelijkheden waar jij in dit geval gebruik van kunt maken:

  • Protectieplan
   Wanneer jij te maken krijgt met een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap / samenlevingscontract, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en / of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Let op: dit moet je wel schriftelijk kunnen aantonen, denk bijvoorbeeld aan een echtscheidingsconvenant.
  • Vroegtijdig stopzetten
   Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.
 • Ik ben mijn baan kwijt, kan ik van mijn leasecontract af?

  Het kwijtraken van het vaste inkomen van jou of jouw medecontractant kan voor veel stress zorgen. Wanneer dit gebeurd begrijpen wij goed dat je van het vaste maandelijkse leasebedrag af wilt. Om jou te helpen, bieden wij twee opties aan:

  • Het protectieplan 
   Wanneer er sprake is van gedwongen ontslag, beëindigen wij kosteloos het leasecontract. Dit is echter alleen van toepassing wanneer jij of de medecontractant vóór aanvang van het leasecontract en gedurende het leasecontract beschikt over een vast contract (een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd) en door onvoorziene omstandigheden ontslagen wordt. Tijdens de kredietacceptatie, vóór aanvang van het leasecontract, wordt vastgesteld of je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd hebt.

   Let op: Wordt er gedurende het contract van baan gewisseld en geen vast contract aangeboden, dan kan het protectieplan in zijn geheel, of enkel op dit onderdeel, zowel door jou of door ons ontbonden worden.

   Wil je meer over de voorwaarden weten? Deze kun je hier lezen.
  • Vroegtijdig stopzetten
   Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

   

 • Wat houdt een flexibele looptijd in?

  Heb je voor een korte periode een auto nodig, weet je niet precies voor hoe lang je wilt leasen of wil je gemakkelijk jouw contract stop kunnen zetten? Dan is een Flexibele Looptijd echt iets voor jou. Het zit namelijk zo: je gaat voor minimaal 12 tot maximaal 60 maanden een leasecontract aan. De keuze is aan jou. Je krijgt alle voordelen van een Full Operational Lease, maar met een extraatje. Je kunt de auto namelijk al na 12 maanden kosteloos inleveren. Let op: houdt hierbij rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Is het leasecontract altijd tot maximaal 60 maanden?
  In ons flexibel leasen aanbod kun je looptijden van 24, 36, 48 of 60 maanden tegenkomen. Voor al deze looptijden geldt dat je de auto na 12 maanden op elk gewenst moment gratis mag inleveren. De maximale looptijd verschilt dus per auto, maar is nooit langer dan 60 maanden (5 jaar). 

  Is aanbetaling mogelijk?
  In tegenstelling tot onze reguliere leasecontracten, kun je bij een flexibele looptijd geen aanbetaling doen. Zodoende is het ook niet mogelijk om jouw maandelijkse leasetarief omlaag te brengen door een bedrag vooruit te betalen. 

  Kan ik een accessoire toevoegen?
  Dit kan alleen op eigen kosten, echter is het helaas niet mogelijk om dit op te laten nemen in het leasecontract. Dit houdt in dat aanpassingen aan de auto op eigen risico zijn.

  Let op: Voordat je de auto inlevert moet de auto hersteld worden naar zijn originele staat. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn we helaas genoodzaakt om de kosten voor het herstel van de auto bij jou in rekening te brengen. 

   
 • Mag ik roken in mijn leaseauto?

  Helaas is roken in onze leaseauto's niet toegestaan. Voor de volgende gebruiker van deze auto is het prettig wanneer deze schoon en fris is. Hierop wordt dan ook gecontroleerd aan het einde van het leasecontract. Mocht het noodzakelijk zijn de auto toch te moeten reinigen, dan wordt er helaas een boete van €750 aan je doorbelast. 

  Wil je weten welke schade acceptabel is? Kijk hiervoor naar ons inname protocol: Inname Protocol DirectLease

 • Kan ik een tankpas aanvragen?

  Er zit heel veel standaard bij een leasecontract in, maar het tanken moet je zelf betalen. Vandaar dat wij ook geen tankpas verlenen. Wel hebben we een gratis Tankservice App: DirectleaseTankService. Als je deze App download kun je van elk tankstation de prijzen en aanwezige diensten zien. Goedkoop tanken kun jij vanaf nu altijd!

 • Zit het onderhoud van de lease auto of de APK in het leasecontract?

  Ja, dit zit al standaard in jouw leasecontract! De facturen voor het onderhoud worden dan ook rechtstreeks naar ons gestuurd. Jij hoeft hier niets voor te betalen.

  Heb je echter schade ( krassen of deuken) aan jouw auto zitten, dan kan het zo zijn dat wij het eigen risico aan je doorbelasten.

 • Zit vervangend vervoer in mijn contract?

  Wanneer je een auto bij ons gaat leasen, heb je standaard recht op vervangend vervoer na 72 uur. Dit houdt dus in dat je de eerste 72 uur altijd zelf betaalt. Het vervangend vervoer betreft altijd een A-segment (VW Up, Peugeot 108, Kia Picanto etc.) auto, mocht je een grotere auto wensen dan zijn de extra kosten voor jezelf.

  Wil je eerder beschikken over vervangend vervoer? Kies dan voor de optie: 'vervangend vervoer na 24 uur.' De kosten hiervoor bedragen €5,- per maand extra.

  Heb je direct vervangend vervoer nodig? Dit kunnen we uiteraard voor jou regelen, echter betaal je dan wel de eerste 24 of 72 uur zelf.

 • Wat gebeurt er met het leasecontract als ik of mijn medecontractant kom te overlijden?

  Het is niet iets waar je graag over nadenkt, daarom willen wij in het geval van overlijden de nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgen. Zodoende ontbinden wij altijd kosteloos het contract.

  Indien er meerdere namen op het leasecontract staan en er besloten wordt om de auto te blijven leasen, kunnen wij dit aanpassen naar één contractant. In deze situatie, zijn wij echter wel verplicht om een nieuwe inkomenstoets uit te voeren. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij van de Stichting Keurmerk Private Lease het contract wijzigen. Wanneer er gekozen is voor de contractieoptie 'Protectieplan' zijn er aan deze wijziging geen kosten verbonden. Is dit niet het geval, dan rekenen wij hiervoor €198.

  Let op: de wijziging van het contract gaat in vanaf de eerste dag van de nieuwe maand.

 • Kan ik vroegtijdig mijn leasecontract stopzetten?

  Het contract afkopen
  Wij begrijpen dat je door bepaalde gebeurtenissen, zoals ontslag of scheiding, niet meer alle maandelijkse lasten kunt/wilt betalen. Wij bieden je daarom de optie om het contract vroegtijdig stop te zetten. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar. Wil je dit wel, dan raden we je aan om gebruik te maken van het protectieplan

  De afkoop van het contract kan op twee manieren worden berekend. De berekening die voor jou het meest gunstig uitvalt, gaan wij hanteren.

  VB: we rekenen met de volgende cijfers.
  • Looptijd 24 maanden: leaseprijs € 240
  • Looptijd 36 maanden: leaseprijs € 200

  Manier 1:De afkoop bedraagt 50% van het resterende openstaande bedrag.
  Stel je kiest voor een 36 maanden contract á €200 per maand en je wenst het contract na 24 maanden te beëindigen. Dan zijn er nog 12 maanden resterend.
  De afkoopsom is dan dus:12 x 0,5 x €200,- = €1.200,-.

  Manier 2:Het verschil tussen het reeds betaalde bedrag en hetgeen je had moeten betalen indien je direct had gekozen voor een korter lopend contract.
  Als voorbeeld; je had een contract van 36 maanden á €200,- en je wilt na 24 maanden opzeggen.
  We kijken dan naar wat het tarief was geweest op basis van 24 maanden.
  Volgens deze regel is de afkoopsom als volgt: 24 maanden x (€240 minus €200) = 24 maanden x €40 = €960,-.

  In dit rekenvoorbeeld ben jij het voordeligste uit met berekening 2. Dit wordt dan jouw afkoopsom.

  Het aantal kilometers
  Onze private lease contracten zijn in de basis gebaseerd op 12.000 kilometer per jaar.
  Als je de auto eerder inlevert en dus niet het jaar volbrengt, dan heb je ook recht op minder kilometers. Oftewel 12.000 kilometer per jaar betekent 1.000 kilometer per maand.
  Wanneer je de auto eerder inlevert dan worden de kilometers die je mag rijden volgens het contract naar rato berekend.

 • Wat is er allemaal inbegrepen in het tarief?

  Reparaties, onderhoud, banden, all risk verzekering, pechhulp in binnen- en buitenland, wegenbelasting, vervangend vervoerservice na 72 uur en niet te vergeten de BTW. Je hoeft dus alleen nog maar te tanken!

 • Hoe lang kan ik in de private leaseauto rijden?

  Je sluit het private lease contract af voor 24, 36, 48 of 60 maanden. De verschillende looptijden kunnen per auto verschillen.

 • Hoe zien onze algemene en aanvullende voorwaarden er uit?

  DirectLease volgt uiteraard de algemene voorwaarden zoals deze binnen het Keurmerk Private Lease zijn opgesteld. Deze voorwaarden kun je hier downloaden.

   
 • Heb ik recht op pechhulp?

  Ja, pechhulp in zowel binnen- en buitenland is inbegrepen in het contract. Om jou zo snel mogelijk weer 'op weg' te helpen, werken wij samen met de ANWB. Heb je zelf al een abonnement? Dan kun je deze dus gerust opzeggen.

  Telefoonnummers
  Er is een speciale ANWB hulplijn voor DirectLease klanten.

  Binnenland: +31 (0)592 390 537
  Buitenland: +31 (0)70 314 50 68

  Richtlijnen i.v.m. corona
  Meer informatie over de richtlijnen in rode en oranje gebieden in het buitenland zijn te vinden op
  Mag ik met mijn leaseauto op vakantie?

   
 • Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

  Heb je een klacht? Vul dan dit formulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Hoe wij klachten oppakken en behandelen vind je terug in onze klachtenprocedure