• Wat moet ik doen bij schade?

  Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor jou zelf. De reparatie van de auto is standaard verzekerd. Het eigen risico wordt niet doorbelast op het moment dat wij de schade kunnen verhalen op de tegenpartij. 

  Heb je onverhoopt toch schade gereden? Dan kun je de volgende stappen ondernemen.

  1. Vul het meegeleverde "Europees Schadeformulier" in. Heb je deze niet meer in bezit, download het formulier dan hier. Wil je weten hoe je het schadeformulier moet invullen? Hier vind je de uitleg: Een schadeformulier invullen, hoe doe ik dat?
  2. Stuur het Europees Schadeformulier op als .PDF naar schade@directlease.nl

  Mobiel schade melden kan ook. Ga naar https://www.mobielschademelden.nl/ en vul jouw gegevens in.

 • Wat moet ik doen bij pech?

  Als je pech hebt met je private lease auto neem je contact op met de 24-uurs hulpdienst van de ANWB, op telefoonnummer: 0592-39 05 37 of +31 (0)70 314 50 68 vanuit het buitenland. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer mobiel bent.

  Richtlijnen i.v.m. corona
  Meer informatie over de richtlijnen in rode en oranje gebieden in het buitenland zijn te vinden op
  Mag ik met mijn leaseauto op vakantie?

   
 • Wat te doen bij ruitschade?

  Heb je een kleine beschadiging aan je ruit? Dan kun je dit vaak kosteloos laten herstellen.
  Bel hiervoor met 085-27 38 055. 

  Moet de hele ruit vervangen worden? Dan brengen wij € 70 eigen risico in rekening.

 • Mijn band is kapot, wat nu?

  Wanneer een band om een andere reden dan de reguliere slijtage vervangen of gerepareerd moet worden dan spreken we van schade.  Als deze band te repareren is, dan zijn de kosten voor DirectLease. Wanneer de band vervangen moet worden, dan worden de daadwerkelijke kosten doorbelast, uiteraard tot een maximum van het eigen risico.

   
 • Wat gebeurt er bij total loss?

  Als je je auto total loss rijdt, wordt het contract per ongevalsdatum ontbonden. Indien de schade niet verhaalbaar is wordt eenmalig het eigen risico in rekening gebracht.

  Mocht je op het moment van de total loss melding een leen/vervangende auto rijden dan wordt je verzocht deze z.s.m. in te leveren. Je ontvangt hierover een mail en een van onze Sales medewerkers neemt contact met je op. Je hebt dan 5 werkdagen de tijd om aan te geven of je een nieuwe private lease auto wenst. Als dit het geval is dan betaal je voor de huurauto hetzelfde bedrag als dat je betaalde voor je lease auto.

  Wanneer je geen nieuw leasecontract bij DirectLease afsluit betaal je de werkelijke huurkosten. Let op, het gaat dan om auto huurtarieven.

 • Wat wordt er gedekt door de schadeverzekering voor inzittenden (SVI)?

  De schadeverzekering dekt de werkelijk geleden schade af tot € 1.000.000.

 • Wat wordt er gedekt door een Ongevallen inzittendenverzekering (POI)?

  We hopen dat je geen ongeluk krijgt, maar mocht dit toch gebeuren, dan bestaat de kans dat jij(bestuurder) en de passagier (ernstig) letsel oplopen. Met grote financiële gevolgen, want de kosten van extra hulp, speciale voorzieningen in huis of omscholing kunnen hoog oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een percentage van het verzekerde bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Hierbij moet u wel rekening houden dat alleen het aantal gordelplaatsen onder de POI dekking vallen.

  Voor hoeveel ben ik verzekerd bij private lease?
  Deze verzekering keert ook uit als de schade door eigen schuld is ontstaan of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld waardoor de schade niet verhaalbaar is. De dekking is van kracht in de landen zoals genoemd op de groene kaart. De verzekerde bedragen zijn bij Private Lease:

  • Blijvende invaliditeit €50.000
  • Bij overlijden €25.000
 • Kan ik een schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) afsluiten?

  Ja, dat is geen enkel probleem. Als je een auto bij ons gaat leasen, ben jij automatisch verzekerd. Wil je dat de mensen die bij jou in de auto zitten ook verzekerd zijn, dan kun je een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) afsluiten. Hiervoor rekenen wij €4,- per maand. Let op: dit bedrag komt bovenop het oorspronkelijke leasebedrag.

 • Kan ik een ongevallen inzittenden verzekering (POI) afsluiten?

  Natuurlijk, je kunt dit aangeven bij Stap 2: Opties. De kosten hiervoor bedragen €2,- per maand. Let op: dit bedrag komt bovenop het oorspronkelijke leasebedrag.

 • Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

  DirectLease hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij noemen gebruiksschades. Dit zijn schades aan een auto die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien. Doe je dit laatste niet, dan kunnen we deze schade volledig op jou verhalen. 

  Het inname protocol kun je hier downloaden. In dit document vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je auto.

   
 • Bouw ik schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

  Wanneer je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je weer zelf een auto wilt verzekeren.