• Wie is aansprakelijk voor het eigen risico bij schade?

  Het is altijd vervelend als je schade aan jouw auto hebt. Wanneer de schade is veroorzaakt door een andere partij is het van belang dat jij samen met deze partij een schadeformulier invult en opstuurt naar schade@directlease.nl. Meld je de schade liever via de mobiele telefoon? Dat kan via www.mobielschademelden.nl.

  Schade met tegenpartij
  Is de schade verhaalbaar op de tegenpartij? Dan wordt er geen eigen risico doorbelast.

  Schade zonder (bekende) tegenpartij
  Wanneer de schade is veroorzaakt door bijvoorbeeld vandalisme of een onbekende partij moet je aangifte doen bij de politie. Het eigen risico wordt in dit geval aan jou doorbelast, omdat de schade helaas niet verhaalbaar is op een andere partij.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541-571760

 • Wat moet ik doen bij pech/schade/ongeval in Nederland?

  Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor jezelf. Om jou snel weer op weg te helpen, kun je de schade melden of onze ANWB hulplijn inschakelen. 

  Schade melden
  Geef de schade binnen 5 werkdagen door aan DirectLease. Wij zorgen dan dat één van onze schadeherstellers contact met jou opneemt voor de reparatie. Je kunt de schade als volgt bij ons melden:

  1. Vul het meegeleverde "Europees Schadeformulier" in. Heb je deze niet meer in jouw bezit? Dan kun je het formulier downloaden. Wil je weten hoe je het schadeformulier moet invullen? Hier vind je de uitleg: Een schadeformulier invullen, hoe doe ik dat?
  2. Sla het Europees Schadeformulier op als PDF
  3. Maak foto's van de schade
  4. Mail het ingevulde formulier (PDF) en de foto's naar schade@directlease.nl

  Tip: mobiel schade melden kan uiteraard ook. Ga naar www.mobielschademelden.nl en vul jouw gegevens in.

  Kan de auto niet meer rijden?
  Bel dan met de ANWB: 0592-390 537. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Ze helpen jou om de hulp in te schakelen die nodig is om je weer op weg te helpen.

  Richtlijnen i.v.m. corona
  Meer informatie over de richtlijnen in rode en oranje gebieden in het buitenland zijn te vinden op
  Mag ik met mijn leaseauto op vakantie?

  Vragen?
  E-mail: schade@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571760

   
 • Wat moet ik doen bij ruitschade in Nederland?

  Zit er een sterretje of barst in de voorruit van jouw leaseauto? Dat is heel vervelend. Voor ruitreparatie mag je contact opnemen met de Van Mossel Autoglas Service: 088-0870 150. Maak je liever online een afspraak? Dat kan uiteraard ook! Plan deze eenvoudig in via de Van Mossel afspraakplanner.

  Tip: laat een sterretje in de voorruit tijdig repareren. Zo voorkom je dat het sterretje doorscheurt en jij de hele voorruit moet laten vervangen.

  Reparatiekosten
  Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen gratis. Moet de hele ruit vervangen worden? Dan brengen wij €70 eigen risico in rekening.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541-571760

   
 • Mijn band is kapot, wat nu?

  Wanneer een band om een andere reden dan de reguliere slijtage vervangen of gerepareerd moet worden dan spreken we van schade.  Als deze band te repareren is, dan zijn de kosten voor DirectLease. Wanneer de band vervangen moet worden, dan worden de daadwerkelijke kosten doorbelast, uiteraard tot een maximum van het eigen risico.

   
 • Wat gebeurt er bij total loss?

  Als je je auto total loss rijdt, wordt het contract per ongevalsdatum ontbonden. Indien de schade niet verhaalbaar is wordt eenmalig het eigen risico in rekening gebracht.

  Mocht je op het moment van de total loss melding een leen/vervangende auto rijden dan wordt je verzocht deze z.s.m. in te leveren. Je ontvangt hierover een mail en een van onze Sales medewerkers neemt contact met je op. Je hebt dan 5 werkdagen de tijd om aan te geven of je een nieuwe private lease auto wenst. Als dit het geval is dan betaal je voor de huurauto hetzelfde bedrag als dat je betaalde voor je lease auto.

  Wanneer je geen nieuw leasecontract bij DirectLease afsluit betaal je de werkelijke huurkosten. Let op, het gaat dan om auto huurtarieven.

 • Wat wordt er gedekt door de schadeverzekering voor inzittenden (SVI)?

  De schadeverzekering dekt de werkelijk geleden schade af tot € 1.000.000.

 • Wat wordt er gedekt door een Ongevallen inzittendenverzekering (POI)?

  We hopen dat je geen ongeluk krijgt, maar mocht dit toch gebeuren, dan bestaat de kans dat jij(bestuurder) en de passagier (ernstig) letsel oplopen. Met grote financiële gevolgen, want de kosten van extra hulp, speciale voorzieningen in huis of omscholing kunnen hoog oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een percentage van het verzekerde bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Hierbij moet u wel rekening houden dat alleen het aantal gordelplaatsen onder de POI dekking vallen.

  Voor hoeveel ben ik verzekerd bij private lease?
  Deze verzekering keert ook uit als de schade door eigen schuld is ontstaan of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld waardoor de schade niet verhaalbaar is. De dekking is van kracht in de landen zoals genoemd op de groene kaart. De verzekerde bedragen zijn bij Private Lease:

  • Blijvende invaliditeit €50.000
  • Bij overlijden €25.000
 • Kan ik een schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) afsluiten?

  Ja, dat is geen enkel probleem. Als je een auto bij ons gaat leasen, ben jij automatisch verzekerd. Wil je dat de mensen die bij jou in de auto zitten ook verzekerd zijn, dan kun je een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) afsluiten. Hiervoor rekenen wij €4,- per maand. Let op: dit bedrag komt bovenop het oorspronkelijke leasebedrag.

 • Kan ik een ongevallen inzittenden verzekering (POI) afsluiten?

  Natuurlijk, je kunt dit aangeven bij Stap 2: Opties. De kosten hiervoor bedragen €2,- per maand. Let op: dit bedrag komt bovenop het oorspronkelijke leasebedrag.

 • Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

  DirectLease hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij noemen gebruiksschades. Dit zijn schades aan een auto die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien. Doe je dit laatste niet, dan kunnen we deze schade volledig op jou verhalen. 

  Het inname protocol kun je hier downloaden. In dit document vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je auto.

   
 • Bouw ik schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

  Wanneer je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je weer zelf een auto wilt verzekeren.