• Heeft leasen invloed op mijn hypotheekaanvraag?

  Ja. Wanneer je een Private Lease contract aangaat, kan dit invloed hebben op jouw hypotheekaanvraag. Hoe komt dit? Door te kiezen voor leasen, ga je een vaste maandelijkse betalingsverplichting aan. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek zullen hypotheekverstrekkers (ook banken) dit meenemen in jouw inkomens- en lastenberekening. Dit betekent dat het bedrag dat je als hypotheek zult kunnen lenen lager uitvalt.

  We kunnen jou niet vertellen hoeveel lager, omdat de berekening verschilt per inkomen en rentepercentage. Wil je precies weten welke invloed jouw Private Lease auto gaat hebben op jouw hypotheekaanvraag? Vraag dan aan je bank of hypotheekverstrekker naar de concrete consequenties.

 • Wat gebeurt er als ik minder kilometers rijd dan die in mijn leasecontract staan.

  De minderprijs voor kilometers is €0.00. Rijd je minder dan 12.000 km, dan krijg je geen geld terug.

 • Werken jullie met een aanbetaling of borgsom?

  Nee, bij DirectLease hoef je vooraf geen aanbetaling of borgsom te betalen! Geen onnodig beslag op jouw financiële middelen dus, dat vinden wij bij DirectLease niet nodig.

 • Hoe ziet de eerste facturatie eruit?

  Omdat je de auto in de loop van een maand in ontvangst neemt, zal de eerste facturatie wat later op gang komen. Dit betekent dat je een gedeelte van de eerste maand betaalt plus de eerste volledige maand daarop volgend. Je betaalt de leasetermijnen immers altijd per maand vooraf. 

  Daarnaast belasten wij, ondanks dat brandstof geheel buiten het contract valt, slechts een gedeelte van de volle brandstoftank (ad € 44,- inclusief btw) aan jou door.

  Is de private leaseauto thuis bezorgd? Dan wordt er € 75,- transportkosten doorbelast voor auto's die op het vaste land zijn bezorgd. Woon jij op de Waddeneilanden? Dan is dit tarief, vanwege de oversteek en extra reistijd, iets hoger.

   

   

 • Hoe verloopt de betaling van de facturen?

  Via automatische incasso. Je betaalt de leaseprijs per maand vooraf, wij incasseren op de laatste werkdag van de maand, voorafgaand aan de maand waarop de betaling betrekking heeft. Daar heb je dus geen omkijken naar.

   
 • Hoe is het eigen risico geregeld?

  Bij DirectLease maken we onderscheid tussen schade aan je private lease auto en schade aan een ander. Heb je enkel schade bij een ander veroorzaakt, dus niet aan je private lease auto, dan wordt een WA eigen risico van € 150,- in rekening gebracht. In geval van schade aan je eigen private lease auto wordt een Casco eigen risico van € 300,- in rekening gebracht. Het WA eigen risico kan voor € 5,- per maand worden afgekocht.

  Per gebeurtenis wordt er maximaal één eigen risico doorbelast dus nooit meer dan € 300,-.

  Als de schade verhaalbaar is dan kost je dit uiteraard niets.

   
 • Hoe zit het met de belastingen?

  Als jij een auto prive least, dan heb je geen fiscale bijtelling. Je hoeft ook geen rekening te houden met de wegenbelasting, die is bij de prijs inbegrepen.

 • Wie betaalt de brandstof?

  Brandstofkosten zitten niet in het maandelijkse leasetarief en zijn voor eigen rekening.

 • Wat als ik een bekeuring krijg?

  Bekeuringen worden rechtstreeks naar je huisadres gestuurd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en worden zonder tussenkomst van DirectLease door jou zelf voldaan.

   
 • Krijg ik te maken met bijtelling?

  Nee, omdat je privé alle kosten draagt van het leasecontract heb je geen fiscale bijtelling.

   
 • Wordt mijn private lease contract geregistreerd bij het BKR?

  Ja. Tijdens het acceptatieproces doen wij een toetsing bij het BKR en op het moment dat je in je nieuwe auto gaat rijden registreren wij de overeenkomst bij het BKR. De hoogte van het te registreren bedrag is gelijk aan 65% van het maandelijkse leasebedrag keer het aantal maanden van de overeenkomst. Betaal je bijvoorbeeld € 200,- per maand en sluit je het leasecontract af voor 24 maanden dan wordt er 65% van (€ 200,- x 24) = € 3.120,- geregistreerd bij BKR.