• Wanneer moet ik onderhoud laten plegen aan mijn private leaseauto?

  Dit is voor iedere auto anders, maar de meesten geven tegenwoordig zelf een signaal af. Als er onderhoud nodig is, wordt er een melding weergegeven op de display op het dashboard.  

  Neem contact op met jouw dealer als je vragen hebt over het te plegen onderhoud van je leaseauto. 

   

  Let op: wil je er rekening mee houden dat je als berijder verantwoordelijk bent voor het tijdig maken van een onderhoudsafspraak.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl 
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Waar ga ik heen voor onderhoud aan mijn private leaseauto?

  De keuze door wie je het onderhoud aan je private leaseauto laat uitvoeren ligt grotendeels bij jou.
  De enige voorwaarde is dat het een Van Mossel vestiging/dealer moet zijn.
  Onderstaand tref je een link waar je alle Van Mossel vestigingen kan vinden:
  Van Mossel vestigingen

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl

  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

  APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is in Europa wettelijk verplicht.

  Benzine of elektrisch
  In het geval van een benzine of elektromotor vindt de eerste APK na 4 jaar plaats. Na deze eerste keuring moet de auto om de twee jaar worden gekeurd, totdat de leaseauto 8 jaar oud is. Vanaf dat moment wordt de APK jaarlijks uitgevoerd.

  Diesel of LPG
  Als de leaseauto op diesel of lpg rijdt, dan vindt de eerste APK na 3 jaar plaats. Na deze periode moet de auto elk jaar APK gecontroleerd worden. 

  Herinnering APK
  De actuele vervaldatum van de APK staat vermeld op de website van de RDW. We begrijpen dat je hier niet dagelijks op kijkt. Daarom ontvang je 8 weken voordat de APK op jouw leaseauto vervalt een herinnering per e-mail.

  Afspraak maken APK
  Dit kun je gemakkelijk zelf doen via werkplaatsplanner. Jij bepaalt zelf de dag en het tijdstip!

  Let op: houd er rekening mee dat je als berijder verantwoordelijk bent voor het op tijd laten uitvoeren van de APK. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wie mag er in de auto rijden?

  In principe mag iedereen met een geldig rijbewijs de auto gebruiken. Directe gezinsleden, familie en vrienden. Onthoud wel dat jij verantwoordelijk blijft voor de auto. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl 
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag mijn huisdier in de leaseauto?

  Natuurlijk mag dit! Jouw huisdier moet gewoon overal met jou mee naartoe kunnen. Let wel op dat jouw huisdier geen schade aan de auto maakt. Aan het einde van het leasecontract wordt de auto altijd gecontroleerd op eventuele schades.

  Wil je weten welke schade acceptabel is? Bekijk hiervoor ons innameprotocol.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl 
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag ik met mijn leaseauto op vakantie?

  Natuurlijk mag dit, de auto lease je tenslotte voor privé gebruik, zoals vakanties! Let wel op: je kunt alleen naar die landen op vakantie die vermeld staan op de groene kaart die je onderaan deze FAQ kunt vinden. Dit is vanwege het feit dat de leaseauto alleen in deze landen verzekerd zijn.

  Mocht je trouwens pech krijgen onderweg, waar we natuurlijk niet hopen, wees dan gerust. Pechhulp in het binnen- en buitenland zit standaard in het leasebedrag inbegrepen.

  Wil je goed voorbereid op vakantie? Lees dan de ANWB Reiswijzer goed door: ANWB Reiswijzer

  Wil je weten in welke landen een groene kaart verplicht is om bij je te hebben? Kijk dan op de website van Council of Bureaux via deze link: https://www.cobx.org/highcharts-maps

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl 
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Hoe kan ik een verzekeringsbewijs/groene kaart aanvragen?

  Het aanvragen van een verzekeringsbewijs (groene kaart) kan je zelf en eenvoudig aanvragen via onze website. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor je auto. Vraag hier je verzekeringsbewijs/groene kaart aan!

  Je kunt hier kijken of het verzekeringsbewijs/groene kaart verplicht is in een bepaald land.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Heb ik een groene kaart nodig voor een caravan, vouwwagen of aanhanger?

  Reis je met een caravan, vouwwagen of aanhanger naar of door het buitenland, dan speelt het kenteken een belangrijke rol voor de geldigheid van de groene kaart.

  1. Als de caravan of aanhangwagen een ander kenteken heeft dan de auto, is het van belang dat jij een extra verzekeringsbewijs aanvraagt.
  2. Als de caravan, vouwwagen of aanhanger lichter is dan 750 kg, ben je met de huidige groene kaart verzekerd voor ongelukken in de landen die op de groene kaart staan.
  3. Is de caravan, vouwwagen of aanhanger zwaarder dan 750 kg? Dan heb je in Duitsland, Polen en Spanje een andere groene kaart nodig. Hier moet in plaats van de code AF, code F op komen te staan. 

  Heb je een andere groene kaart nodig? Hiervoor kun je mailen naar: info@directlease.nl

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Is de groene kaart verplicht?

  Verzekeringsbewijzen (groene kaarten) zijn alleen verplicht om bij je te hebben bij bezoek aan "groen" vermelde landen op de volgende website: https://www.cobx.org/highcharts-maps

  Landen waar een (papieren) groene kaart getoond moet kunnen worden zijn bijvoorbeeld: Albanië, Iran, Israël, Marokko, Montenegro, Noord-Macedonië, Oekraïne, Rusland, Tunesië, Turkije, Wit-Rusland.

  Ik wil een verzekeringsbewijs/groene kaart aanvragen.
  Vraag je verzekeringsbewijs/groene kaart hier aan! 

  Als je naar deze plekken reist of er doorheen rijdt is het belangrijk dat de kaart daadwerkelijk groen is. Je kunt het verzekeringsbewijs uitprinten op groen papier of je vraagt deze gratis bij ons op: info@directlease.nl. Let op: vraag dit minimaal 1 week voordat je op reis gaat op, zodat je deze op tijd via de post ontvangt.


  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Ik ben mijn groene kaart kwijt?

  Geen paniek, je kunt deze gratis aanvragen bij ons.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Waar kan ik het groene kaart nummer vinden?

  Op de groene kaart kun je onder punt 4. Landcode/Code verzekeraar/Nummer jouw groene kaart nummer vinden. Dit nummer bestaat uit drie onderdelen en heb je nodig als je het Europees schadeformulier invult. 

  1. Het polisnummer van jouw autoverzekering
   Met deze unieke code kan achterhaald worden welke autoverzekering jij hebt.
  2. De verzekeraarscode
   Deze bestaat uit 3 cijfers.
  3. De code van het land waarin je woont
   Voor Nederland is de landcode: NL

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Wanneer moet ik mijn jaarlijkse kilometerstand doorgeven?

  Nadat je een volledig jaar in je privé leaseauto hebt gereden, vragen wij je jouw kilometerstand door te geven. Je krijgt hiervoor een e-mail, dus je hoeft hier niet zelf aan te denken. Het enige dat je dan dient te doen is de instructies in deze e-mail op te volgen en je kilometerstand invullen. De rest regelen wij voor je.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Is er een verschil in het fabrieksverbruik en het verbruik van de auto in de praktijk?

  Ja, in de praktijk ligt het brandstofverbruik vaak hoger dan de door de fabrikanten opgegeven cijfers. We begrijpen dat jij je afvraagt hoe dit komt. Het zit zo: het verbruik van de auto wordt gemeten onder de meeste optimale omstandigheden. Denk hierbij aan:

  1. Ze maken bij de tests gebruik van hard opgepompte banden met een lagere rolweerstand. 
  2. Vaak worden de grille en de naden afgeplakt, waardoor de auto minder last ondervindt van de luchtweerstand.
  3. De auto's worden 'kaal' getest. Dit betekent dat alle opties en accessoires (dakrails, extra lampen, elektrisch verstelbare stoelen etc.) verwijderd worden. Hierdoor is de auto lichter en is er minder luchtweerstand. 
  4. Tijdens de test wordt er geschakeld volgens een door de fabrikant aangeleverde strategie. In de praktijk pas je het schakelgedrag aan de verkeersomstandigheden aan.
  5. Er wordt geen rekening gehouden met de specifieke rijstijl van de klant. Veel gas geven, vaak remmen en optrekken zorgen voor meer brandstofverbruik. 
  6. De airco, verwarming en de radio staan uit tijdens de test. Grote kans dat jij tijdens jouw ritjes hier wel gebruik van maakt. 

  Hoeveel is het verschil?
  Om het verschil aan te duiden, hebben we hieronder enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Kia Picanto
   Een Kia Picanto Comfortline rijdt volgens de WLTP meting vanuit de fabriek 4.9L op 100km, dit komt neer op circa 1L op 20,4km. Het verbruik van de auto in de praktijk ligt rond de 6L op 100km, dit komt neer op circa 1L op 16,7km.
  • Volkswagen Up!
   Een Volkswagen Up! rijdt volgens de WLTP meting vanuit de fabriek 5.1L op 100km, dit komt neer op circa 1L op 19,6km. Het verbruik van de auto in de praktijk ligt rond de 5.4L op 100km, dit komt neer op circa 1L op 18,5km.

  Praktijkverbruik van de auto checken
  Ben je benieuwd naar het brandstofverbruik van een auto in de praktijk? Neem dan eens een kijkje op www.praktijkverbruik.nl Let op: ook het praktijkverbruik kan per persoon afwijken, het is namelijk afhankelijk van de persoonlijke rijstijl.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760