• Wat zijn de voorwaarden bij het leasen van een elektrische auto om de overheidssubsidie te ontvangen?

  Heb je jouw elektrische leaseauto gevonden? Om de overheidssubsidie van 2024 te kunnen innen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je leaset een volledig elektrische leaseauto. De subsidieregeling voor een elektrische auto geldt helaas niet voor een hybride of plug-in hybride auto. 
  • De volledig elektrische leaseauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs van de 100% elektrische auto mag niet hoger zijn €45.000.
  • Je hebt het leasecontract getekend op of na 1 januari 2024.
  • Je dient de subsidieaanvraag binnen zestig dagen na datum van het getekende leasecontract in.
  • De leaseauto staat minimaal vier jaar op jouw naam.
  • Je hebt een geldig woonadres in Nederland.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Wat zijn de overheidssubsidie* bedragen?

  Je kunt weer een aanvraag indienen voor subsidie.

  De subsidiebedragen voor het aanschaffen of leasen van een elektrische auto in 2024 zijn bekend. Ga jij voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto?

   

  Nieuwe leaseauto: € 2.950
  Kies je voor een nieuwe elektrische auto? Dan ontvang jij een subsidiebedrag van € 2.950. Dit bedrag wordt verdeeld over een looptijd van 4 jaar (48 maanden). De overheid betaalt jou dan maandelijks € 61,46 uit. 

  Occasion leaseauto: € 2.000
  Kies je voor een elektrische tweedehands auto? Dan ontvang jij een subsidiebedrag van € 2.000. Dit bedrag wordt verdeeld over een looptijd van 4 jaar (48 maanden). De overheid betaalt jou dan maandelijks € 41,67 uit. 


  Je krijgt deze bedragen buiten jouw leasecontract om uitbetaald. Dat noemen wij nog eens een mooi zakcentje!
  Let op: zet je tussentijds jouw leasecontract stop? Dan heb je over de resterende maanden geen recht meer op subsidie.

  * Dit betreft een overheidssubsidie van (maximaal) € 2.950,= Deze subsidie dien jijzelf en dus voor eigen rekening en risico aan te vragen. DirectLease is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het niet (tijdig) verkrijgen van deze subsidie. Indien je geen subsidie krijgt omdat dit bijvoorbeeld niet tijdig of niet volledig is aangevraagd dan wel dat de subsidie niet meer beschikbaar is omdat het overheidsbudget op is, dan kun jij je niet verhalen op DirectLease B.V. (onderdeel van Van Mossel Automotive Groep). Meer informatie over de aanvraag kunt u vinden op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidieregeling-elektrische-personenauto%E2%80%99s-particulieren-sepp

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Wat is houderschapsbelasting (HSB) of motorrijtuigenbelasting (MRB)?

  Wanneer jij een voertuig op je naam hebt staan is het verplicht om houderschapsbelasting (HSB) te betalen, ook wel de motorrijtuigenbelasting (MRB). Hierdoor is de overheid in staat om de wegen goed te onderhouden. Zodra je op de openbare weg komt dient er belasting te worden betaald. Dit maakt onderdeel uit van je leasetarief.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Houderschapsbelasting (HSB) of Motorrijtuigenbelasting (MRB) kan invloed hebben op je jaarlijkse leasetarief.

  Elk jaar met ingang van 1 januari kunnen de tarieven motorrijtuigenbelasting verhoogd worden. Dit heeft te maken met het inflatiecorrectiecijfer dat bepaald wordt door de landelijke- of provinciale politiek die provinciale opcenten kan toevoegen. Houdt er rekening mee dat je maandelijkse leasetarief daardoor jaarlijks kan veranderen. Helaas hebben we daar geen invloed op! 

   

  De vier factoren die invloed hebben op de hoogte van je motorrijtuigenbelasting:

  1.    De landelijke en provinciale politiek. Vanwege de provinciale opcenten kunnen de tarieven verschillend zijn per provincie. Dat is het deel dat de provincie toevoegt aan de belasting van de landelijke overheid;

  2.    De CO₂ uitstoot heeft invloed op de motorrijtuigenbelasting. Wanneer je 0 gram CO₂ uitstoot, dan word je vrijgesteld van MRB. Als de uitstoot 1 tot en met 50 gram per kilometer is, dan betaal je het halftarief, daarboven het voltarief; 

  3.    Welke brandstof je auto heeft. De belasting voor benzine is het laagst, dan volgen LPG en aardgas, dan diesel en als laatste in het rijtje komen de oudere LPG-installaties en andere brandstoffen. Elektrische voertuigen zijn vooralsnog vrijgesteld van deze belasting;

  4.    Het leeggewicht van je auto. Hier is sprake van als er geen passagiers en bagage in de auto zitten. Dit is ook te vinden in het kentekenregister als ‘massa ledig voertuig’ bij gewichten. 

   

  *Er kunnen geen rechten aan ontleend worden 

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Zit er motorrijtuigenbelasting (houderschapsbelasting) in het leasetarief van een elektrische auto?

  Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd. Hierdoor kan het termijnbedrag gedurende de looptijd van jouw leasecontract stijgen.

  Vanaf 2025 geldt een tarief van 25% van het dan geldende MRB tarief voor een benzineauto met hetzelfde gewicht. Vanaf 2026 geldt het volledige tarief. Voor plug-in hybrides zijn deze percentages 75% voor 2025 en 100% vanaf 2026.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760