• Wat is er allemaal inbegrepen in het leasetarief?

  Reparaties, onderhoud, banden, all risk verzekering, pechhulp in binnen- en buitenland, wegenbelasting, vervangend vervoer na 72 uur en niet te vergeten de BTW. Je hoeft dus alleen nog maar te tanken

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Heb ik recht op pechhulp?

  Ja, pechhulp in zowel binnen- en buitenland is inbegrepen in het contract. Om jou zo snel mogelijk weer 'op weg' te helpen, werken wij samen met de ANWB. Heb je zelf al een abonnement? Dan kun je deze dus gerust opzeggen.

  Telefoonnummers
  Er is een speciale ANWB hulplijn voor DirectLease klanten.
  Binnenland: +31 (0)592 390 537
  Buitenland: +31 (0)70 314 50 68

   

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Zit het onderhoud van de lease auto en de APK in het leasecontract?

  Ja, dit zit standaard in jouw leasecontract. De facturen voor het onderhoud en de APK worden rechtstreeks naar DirectLease gestuurd. Jij hoeft hier niets voor te betalen.

  Heb je echter schade (krassen of deuken) aan jouw auto zitten, dan kan het gebeuren dat wij het eigen risico aan je doorbelasten.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Zit vervangend vervoer in mijn contract?

  Bij ons heb je standaard ná 72 uur recht op vervangend vervoer op kosten van DirectLease. Je kunt natuurlijk wel direct vervangend vervoer krijgen, alleen betaal je de eerste 72 uur het vervangend vervoer zelf.

  Het vervangend vervoer dat je krijgt betreft standaard een A-segment uitvoering (Peugeot 108, Kia Picanto etc.).
  Wens je een grotere auto dan is dit naar beschikbaarheid mogelijk, de meerkosten zijn voor eigen rekening.

  Wil je dat wij eerder dan 72 uur het vervangend vervoer volledig vergoeden? Dan raden wij de optie: ‘vervangend vervoer ná 24 uur’ te kiezen. DirectLease neemt dan de kosten voor vervangend vervoer ná 24 uur voor haar rekening, de kosten voor deze optie zijn €5,- per maand.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Wat houdt maandelijks opzegbaar leasen in?

  Heb je voor een korte periode een auto nodig, weet je niet precies voor hoe lang je wilt leasen of wil je gemakkelijk jouw contract stop kunnen zetten? Dan is een contract met flexibele looptijd echt iets voor jou. Het zit namelijk zo: je gaat voor minimaal 12 tot maximaal 60 maanden een leasecontract aan. De keuze is aan jou. Je krijgt alle voordelen van een Full Operational Lease, maar met een extraatje. Je kunt de auto namelijk al na 12 maanden kosteloos inleveren. Kortom: maandelijks opzegbaar leasen Let op: houdt hierbij rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Is het leasecontract altijd tot maximaal 60 maanden?

  In ons maandelijks opzegbaar lease aanbod kun je looptijden van 24, 36, 48 of 60 maanden tegenkomen. Voor alle looptijden geldt dat je de auto na 12 maanden op elk gewenst moment (met één maand opzegtermijn) gratis mag inleveren. De maximale looptijd verschilt dus per auto, maar is nooit langer dan 60 maanden (5 jaar). 

  Is aanbetaling mogelijk?

  Ja, een vooruitbetaling is mogelijk. Bij een maandelijks opzegbaar contract wordt de vooruitbetaling berekend over de maximale looptijd van het leasecontract.

  Als je de auto eerder inlevert dan de maximale looptijd, dan krijg je het restant van de vooruitbetaling terug.

  Kan ik een accessoire toevoegen?
  Je kunt op eigen kosten een accessoire toevoegen bij een contract met flexibele looptijd. Helaas is het niet mogelijk om deze kosten op te nemen in het leasetarief.

  Let op: wil je er rekening mee houden dat de auto in originele staat ingeleverd moet worden? Wanneer dit niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt om de kosten voor het herstel van de auto aan jou door te belasten.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Kan ik vroegtijdig mijn leasecontract stopzetten?

  Het contract afkopen
  Wij begrijpen dat je door bepaalde gebeurtenissen, zoals ontslag of scheiding, niet meer alle maandelijkse lasten kunt of wilt betalen. Wij bieden je daarom de optie om het contract vroegtijdig stop te zetten. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar. Wil je dit wel, dan raden we je aan om gebruik te maken van het protectieplan.

  De afkoop van het contract kan op twee manieren worden berekend. De berekening die voor jou het meest gunstig uitvalt, gaan wij hanteren.


  VB: we rekenen met de volgende cijfers.

  • Looptijd 24 maanden: leaseprijs € 240
  • Looptijd 36 maanden: leaseprijs € 200

  Manier 1: De afkoop bedraagt 50% van het resterende openstaande bedrag.
  Stel je kiest voor een 36 maanden contract á €200 per maand en je wenst het contract na 24 maanden te beëindigen. Dan zijn er nog 12 maanden resterend.
  De afkoopsom is dan dus:12 x 0,5 x €200,- = €1.200,-.

  Manier 2: Het verschil tussen het reeds betaalde bedrag en hetgeen je had moeten betalen indien je direct had gekozen voor een korter lopend contract.
  Als voorbeeld; je had een contract van 36 maanden á €200,- en je wilt na 24 maanden opzeggen.
  We kijken dan naar wat het tarief was geweest op basis van 24 maanden.
  Volgens deze regel is de afkoopsom als volgt: 24 maanden x (€240 minus €200) = 24 maanden x €40 = €960,-.

  In dit rekenvoorbeeld ben jij het voordeligste uit met berekening 2. Dit wordt jouw afkoopsom.

  Het aantal kilometers
  Onze private lease contracten zijn in de basis gebaseerd op 12.000 kilometer per jaar. Als je de auto eerder inlevert en dus niet het jaar volbrengt, dan heb je recht op minder kilometers. Oftewel 12.000 kilometer per jaar betekent 1.000 kilometer per maand. Wanneer je de auto eerder inlevert dan worden de kilometers die je mag rijden volgens het contract naar rato berekend.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Ik of mijn medecontractant mag vanwege ziekte niet meer rijden, kan het leasecontract verbroken worden?

  Als eerste willen we jou beterschap wensen! Wanneer jij of jouw mede contractant vanwege ziekte een permanente rijontzegging heeft gekregen, kan het leasecontract ontbonden worden. Je kunt gebruik maken van twee mogelijkheden:

  • Het protectieplan: Wanneer je voor deze contract optie kiest, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons inleveren. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Hierbij is het van belang dat je de rijontzegging schriftelijk kunt aantonen (e.g. middels een verklaring van een specialist).
  • Vroegtijdig stopzetten: Kies je ervoor om geen protectieplan in het leasecontract op te nemen, dan kunnen wij jouw contract voortijdig opzeggen. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Kan iemand anders mijn leasecontract overnemen?

  Dit mag, echter zijn wij wel verplicht om een nieuwe inkomenstoets uit te voeren. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij van de Stichting Keurmerk Private Lease jouw contract wijzigen. Deze wijziging is kosteloos voor jou wanneer jij hebt gekozen voor de contract optie Protectieplan. Heb je dit niet, dan rekenen wij hiervoor € 298,-.

  Let op: de wijziging van het contract gaat in vanaf de eerste dag van de nieuwe maand.

  Meer informatie kun je vinden in ons protectieplan voorwaarden.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Mijn relatie is voorbij, kan ik van mijn leasecontract af?

  We hopen het voor jou niet, maar mocht jouw relatie onverhoopt toch voorbij zijn, dan gaan wij jou helpen. Er zijn twee mogelijkheden waar jij in dit geval gebruik van kunt maken:

  • Protectieplan: Wanneer jij te maken krijgt met een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap / samenlevingscontract, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Let op: dit moet je wel schriftelijk kunnen aantonen, denk bijvoorbeeld aan een echtscheidingsconvenant. Het protectieplan is een contractoptie die opgenomen moet zijn in je leasecontract mocht je hier gebruik van willen maken. 
  • Vroegtijdig stopzetten: Wil je niet maandelijks betalen voor het protectieplan, dan kunnen wij jouw contract voortijdig opzeggen. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Ik ben mijn baan kwijt, kan ik van mijn leasecontract af?

  Het kwijtraken van het vaste inkomen van jou of jouw medecontractant kan voor veel stress zorgen. Wanneer dit gebeurt begrijpen wij goed dat je van het vaste maandelijkse leasebedrag af wilt. Om jou te helpen, bieden wij twee opties aan:

  • Het protectieplan
   Wanneer er sprake is van gedwongen ontslag, beëindigen wij kosteloos het leasecontract. Dit is echter alleen van toepassing wanneer jij of de medecontractant vóór aanvang van het leasecontract en gedurende het leasecontract beschikt over een vast contract (een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd) en door onvoorziene omstandigheden ontslagen wordt. Tijdens de kredietacceptatie, vóór aanvang van het leasecontract, wordt vastgesteld of je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd hebt. Het protectieplan is een contract optie die opgenomen moet zijn in je leasecontract mocht je hier gebruik van willen maken.

   Let op: wordt er gedurende het leasecontract van baan gewisseld en geen vast contract aangeboden, dan kan het leasecontract niet middels het protectieplan kosteloos ontbonden worden. Wil je meer over de voorwaarden weten? Deze kun je hier lezen.

  • Vroegtijdig stopzetten
   Als jij het protectieplan niet hebt opgenomen in het leasecontract, kunnen wij alsnog het contract voortijdig opzeggen. Hiervoor maken wij gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Wat gebeurt er met het leasecontract als ik of mijn medecontractant kom te overlijden?

  Het is niet iets waar je graag over nadenkt, daarom willen wij in het geval van overlijden de nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgen. 

  Heb jij alleen voor het contract getekend? Dan wordt het contract kosteloos ontbonden. Indien er meerdere contractanten zijn, is het mogelijk om het leasecontract voor te zetten. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is, zoeken wij uiteraard naar een gepaste oplossing.

  Wil je in dit geval contact opnemen met het Private Lease Team? We helpen je graag verder.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Wat is het protectieplan en kom ik hiervoor in aanmerking?

  Er zijn bepaalde factoren die je van te voren niet kunt inschatten. Denk hierbij aan een scheiding, ontslag, ziekte en of overlijden. We begrijpen heel goed dat je in deze vervelende situaties niet meer jouw maandelijkse leasekosten kunt/wilt betalen. Om je hierin te ontzorgen bieden wij het protectieplan aan. Dit plan zorgt ervoor dat jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend.

  Wil je meer weten? Neem dan de voorwaarden van het protectieplan door.

  Kom ik aanmerking?

  Natuurlijk, want we willen iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het protectieplan een contractoptie is. Dit betekent dat je €12 per maand betaalt om deze aanvullende ‘verzekering’ op te nemen in jouw leasecontract.

  Gebeurt er onverhoopt toch iets waardoor jij van jouw leasecontract af wilt, maar je hebt geen protectieplan afgesloten? Dan kun je het contract vroegtijdig beëindigen. Hoe dit werkt, lees je hier!

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Mag ik roken in mijn leaseauto?

  Helaas is roken in onze leaseauto's niet toegestaan. Voor de volgende gebruiker van de auto is het prettig wanneer deze schoon en fris is. Hierop wordt dan ook gecontroleerd bij de schouwing. Dit gebeurt na het inleveren van de auto. Als het vanwege een aanwezige rooklucht noodzakelijk is om de auto te reinigen, dan wordt een boete van €750 aan je doorbelast.

  Wil je weten welke schades acceptabel zijn? Bekijk hiervoor het innameprotocol van DirectLease.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Kan ik een brandstofpas aanvragen?

  Er zit heel veel standaard bij een leasecontract in, maar de brandstof moet je zelf betalen. Helaas is het niet mogelijk om een brandstofpas via DirectLease aan te vragen.

  DirectLease Tankservice app
  Goedkoop tanken kun jij vanaf nu altijd! Als je de Tankservice app van DirectLease download kun je van elk tankstation de prijzen en aanwezige diensten zien. Heb jij de app nog niet? Download hem dan nu online op de App Store of op Google Play. Gratis en voor niets!

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Hoe lang kan ik in de private leaseauto rijden?

  Je sluit het private lease contract af voor 24, 36, 48 of 60 maanden. De looptijden kunnen per model en uitvoering verschillen.

  Wil je niet te lang vastzitten aan een leasecontract? Dan kun je kiezen voor flexibel leasen. Je gaat een contract aan voor een periode van minimaal 12 tot maximaal 60 maanden. Dit betekent dat je bij ons al een auto kunt leasen voor 1 jaar, welke je daarna op elk gewenst moment gratis kunt inleveren. 

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Hoe zien onze algemene en aanvullende voorwaarden er uit?

  DirectLease volgt uiteraard de algemene voorwaarden zoals binnen het Keurmerk Private Lease zijn opgesteld. De algemene voorwaarden kun je hier downloaden.

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760

 • Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

  Heb je een klacht? Vul dan dit formulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Hoe wij klachten oppakken en behandelen vind je terug in onze klachtenprocedure

  Vragen?
  E-mail: sales@directleaseprivate.nl
  Telefoon: 0541 - 571 760